i <3 pizza

יום ראשון, 13 בנובמבר 2011

זה מטמטם

כבר שבועות שג'ובאני מנג'ס לי לערוך ארוחה ישראלית, השבוע סוף סוף נכנעתי. 
בתפריט: פלאפל , טחינה, סלט קצוץ, חומוס, פיתות, מלפפון חמוץ ובירה מכבי.
מצאתי מתכון לפלאפל מוצלח ביותר באינטרנט, כזה שאינו כולל תוספת לחם רטוב או תפו"א או סודה לשתייה,
פלאפל קלאסי (תימני). האמת, הייתי בטוחה שלא אעמוד במשימה בהצלחה משום שהקשר היחיד ביני לבין תימן יהיו הילדים שלי ושל אלדד...
אבל מאחר ואני בחורה אמיצה, יצאתי לדרך עם קילו גרגירי חומוס מושרים במים ל-24 שעות במקרר!
כן, זה הרבה פלאפל. אכלנו הכל.
רשימת המוזמנים כללה את ג'ובאני, דניאלה, פלומה השותפה החדשה שלי, גאיה (מהכיתה של הפרסקו) והשותפה שלה.


אז עכשיו המתכון:
1 ק"ג גרגירי חומוס מושרים 24 שעות במים במקרר
חצי פלפל ירוק חריף
צרור פטרוזיליה
ראש שום
כמון
מלח
(במתכון המקורי היו גם כוסברה, זרעי כוסברה, והל אבל לא מצאתי את המצרכים הללו...)


טוחנים הכל ומתבלים במלח וכמון, מכדררים ומטגנים בשמן עמוק.
יצא ממש ט-עים! ממש טעם של פלאפל אמיתי! הייתי מלאת גאווה.
חברי נהנו ביותר! כולם תרמו למשימה, היה כיף.
לסיכום הארוחה הישראלית הייתה הצלחה מסחררת! עם חומוס, מלפפון חמוץ ובירה מכבי שנרכשה ב"כושר מארקט" של פירנצה.
אני שבעתי.
ולראפר הישראלי הראשון בשירו המהלל את האוכל הישראלי,
חומוס מטמטם מאת נייג'ל האדמו"ר


בום שאקאלאקה!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה